Skatt på frikort for ansatte utsatt

Det er veldig positivt at departementet igjen innser at ulike sider ved skattleggingen ikke er tilstrekkelig klarlagt, sier Jon Stordrange i NHO Transport.

Finansdepartementet har igjen utsatt skatt på frikort for ansatte i persontransportbransjen. Ordningen er nå utsatt til 01.01.21. Den skulle egentlig vært innført allerede 01.01.19, og det er nå fjerde gangen at implementeringen blir skjøvet på.

Det har vært mye diskusjon om innføringen av skatt på frikort for ansatte, som frem til 01.01.19 var unntatt fra beskatning via en spesiell bestemmelse i Skatte-ABC. Det har ikke minst være mye frem og tilbake med hensyn til hvordan den skattemessige verdien skal fastsettes og rapporteres til skattemyndighetene.

- Det er veldig positivt at departementet igjen innser at ulike sider ved skattleggingen ikke er tilstrekkelig klarlagt og dermed utsetter implementeringen nok en gang. Så får vi håpe at vi får etablert en rettferdig metode for fastsetting av skattemessig verdi og et enkelt system for rapportering i god tid før nyttårsskiftet, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Fellesforbundet, Yrkestrafikkforbundet og NHO Transport har hatt en langvarig dialog med Finansdepartementet om fastsettelsen av verdien av frikort, som egentlig er opp til fylkeskommunene som utstedere av frikortene. En kartlegging i fjor høst viste at fylkeskommunene ville oppgi årlig verdi fra 4.500 kroner til over 30.000 kroner, noe som ikke ville gi nødvendig likebehandling av skattytere.  

- Vårt siste brev ble sendt til Finansdepartementet 07.01.20, og på et skriftlig svar fra Stortinget lovet finansminister Jan Tore Sanner 28.02.20 et svar på dette. Saken har imidlertid "støvet ned" både i departementet og hos oss i disse Covid-19-tider, men vi hadde nettopp sendt en uformell purring da meldingen om utsettelse kom, sier Stordrange

  • Jon H. Stordrange
  • Administrerende direktør

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: