Kort frist for innspill til regjeringens pakker med smitteverntiltak

Publisert

Helsemyndighetene har utarbeidet forslag til hvilke smitteverntiltak som skal gjelde avhengig av smittenivået i samfunnet. NHO Transport skal gi høringsuttalelse på tiltakene som angår kollektivtrafikken, og ber om innspill fra medlemsbedriftene allerede onsdag 9.2.22.

Formålet med tiltakspakkene er å bidra til bedre forankring, forutsigbarhet og avveiing mellom samfunnsmessig nytte, kostnader og effekt ved bruk av smitteverntiltak. Pakkene skal være et overordnet rammeverk, som skal ligge klare ved mulige smitteutbrudd og nye virusvarianter.

Kollektivtrafikken er omtalt
Tiltakspakkene er presentert i en tabell med fem ulike mulige faser i pandemien: «normal hverdag med økt beredskap», «lavt tiltaksnivå», «moderat tiltaksnivå», «høyt tiltaksnivå» og «svært høyt tiltaksnivå».

Kollektivtrafikken har fått følgende omtale i høringen:

  • "Munnbind bør brukes i kollektivtransport der man ikke kan holde 1 meter avstand," gjelder som tiltak fra og med lavt tiltaksnivå.
  • Eget punkt om kollektivtransport/taxi: Normal drift med generelle smitteanbefalinger ved normal hverdag og lavt tiltaksnivå. "Unngå bruk av kollektivtrafikk ved trengsel" gjelder på moderat og høyt tiltaksnivå. "Råd om å unngå bruk av kollektivtransport dersom det ikke er strengt nødvendig" på svært høyt tiltaksnivå (på dette nivået er det også blant annet påbud om hjemmekontor).

Innspill til tiltakspakkene
Med utgangspunkt i vedlagte tabell, ber NHO Transport om innspill på følgende:

  • Hvordan treffer forslaget bransjen?
  • Er det behov for noen justeringer, eventuelt hvilke?
  • Hva er de viktigste kontaktreduserende tiltakene i bransjen?
  • Vurdering av nødvendig tid fra beslutning til innføring av tiltak for å kunne innrette seg til justeringer i tiltaksnivå

Kort høringsfrist fra myndighetene
NHO Transport skal gi skriftlig innspill til Samferdselsdepartementet torsdag denne uka og skal delta på høringsmøte med Nærings- og fiskeridepartementet fredag. Derfor ber foreningen om innspill fra medlemsbedriftene senest onsdag til Jofri Lunde, eller mobil 41 16 19 44.

Les brevet fra Samferdselsdepartementet og oversikt over tiltakene.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: