Ber om prioritering av kjøreseddelsøknader

Publisert

NHO Transport ser alvorlig på situasjonen med vedvarende og uforholdsmessig lang tid for politiets behandling av søknader om kjøreseddel. Foreningen har derfor i brev til Politidirektoratet bedt om at det tas umiddelbart grep.

NHO Transport har ved gjentatte anledninger ovenfor Politidirektoratet og politidistriktene tatt opp problemstillingen rundt alt for lange saksbehandlingstider for søknader om kjøreseddel de siste årene. Dette er dessverre fortsatt aktuelt, og foreningen ser nå på dagens situasjon med et dypt alvor og bekymring. Kollektivtrafikk er en samfunnskritisk funksjon, og næringen opplever i dag rekrutteringsutfordringer og betydelig sjåførmangel.

- Etter dagens regler kan man ikke søke om kjøreseddel før førerkort og yrkessjåførkompetanse er på plass. Normalt skal politiet gi svar på søknaden innen tre uker. Med en behandlingstid for kjøreseddelsøknader på mellom to til tre måneder, hører vi nå fra enkelte av våre medlemsbedrifter at de må permittere nyansatte sjåfører i påvente av godkjent kjøreseddel. Dette er svært alvorlig og vil kunne gi store negative ringvirkninger, sier administrerende direktør i NHO Transport, Jon H. Stordrange.

Les brevet til Politidirektoratet her

  • Jon H. Stordrange
  • Administrerende direktør
  • Eskil Johnsrud Sæterlien
  • Næringspolitisk rådgiver

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: