Kjøreseddel - tips for å unngå mangelfulle søknader

Publisert

Lang saksbehandling på kjøreseddelsøknader er noe persontransportbedriftene dessverre opplever over hele landet. Likevel er det noe sjåfører og bedriftene kan gjøre selv for å lette situasjonen.

I dialog med Politidirektoratet har NHO Transport fått beskjed om at en vesentlig del av søknadene om kjøreseddel er ufullstendige og at saksbehandlingstiden derfor blir lenger.

Når mangelfulle søknader avslås, må det søkes på nytt og ny søknad havner dermed nederst i køen igjen. Et slikt dobbeltarbeid er ikke gunstig verken for sjåfør/bedrift eller politiets saksbehandlingstid.

Politiet opplyser om at det i en del helseattester eksempelvis ikke er krysset av for at helsekravene er oppfylt for kjøreseddel for buss, selv om det er persontransport med buss kjøreseddelen skal brukes til. Tilsvarende avkrysning vil gjelde for de som søker om kjøreseddel for drosje.

Det er viktig at søkere forsikrer seg om at det blir krysset av for buss eller drosje, når søknaden gjelder for en av disse. Se side 3 i helseattestskjemaet.

Det fremgår videre på politiets sider hva som må legges ved søknaden.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: