Samferdsels- og miljøutvalget evaluerte vinterdriften i Oslo

Publisert

Stortinget

Både tidligere og nåværende byråd for samferdsel fikk mange spørsmål om den politiske styringen av kollektivtrafikken under høringen i Oslo rådhus. Her svarer Marit Vea. Foto: NHO Transport ved Jofri Lunde.

Oslo kommunes samferdsels- og miljøutvalg gjennomførte 11. september en høring om det såkalte busskaoset vinteren 2023-24. Blant annet fikk busselskapene med Ruter-kontrakter presentere sine vurderinger. NHO Transport har levert skriftlig innspill til politikerne.

Vinterdriften er evaluert av Norconsult på oppdrag for Ruter. Årsakene til forsinkelsene og innstillingene er et komplekst bilde, fortalte Norconsult. Det er ikke enkeltårsaker alene, men det faktum at mange forhold spilte sammen på samme tid og med været som utløsende årsak. Les deres evalueringsrapport med anbefalte tiltak til hele verdikjeden for kolletivtrafikken.

Både Bymiljøetaten og byråd for miljø og samferdsel Marit Vea påpekte at det ville bli svært kostbart å sikre full fremkommelighet i trafikken på de mest utsatte vinterdagene. Det er likevel mye læring fra sist vinter.

Busselskapene gjennomgikk erfaringer med elbussdrift. De påpekte også flere forbedringer i anskaffelsesprosessen og kontraktene, spesielt ved overgang til ny teknologi. 

Se opptak fra høringen på Oslo kommunes nettside.

NHO Transport deltok som tilhører under høringen på Oslo rådhus og har ettersendt et skriftlig innspill til politikerne. Les notatet her.

Motta nyhetsbrev?

Motta nyhetsbrev?

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: